Никола Јокић одличан против Финикса

Српски центар Никола Јокић је одиграо још један врло добар меч, али је његов тим претрпио пораз.

Денвер Нагетси су прошле ноћи изгубили од Финикс Санса 140:130, мада се нису играли продужеци, а Никола Јокић је постигао 28 поена и имао по шест асистенција и скокова. Читав сусрет био је у знаку Девина Букера који га је завршио са чак 49 поена.

Иако није имао дабл-дабл, нити трипл-дабл, био је ово веома добар меч српског кошаркаша који је из игре промашио само један шут, од десет покушаја. Међутим, треба поменути и како је Џокер имао највећи број изгубљених лопти, чак осам, колико је имао тим Санса заједно.

Добро шутерско расположење у нападу и лоше одбране, тако је у овом дуелу дошло до чак 270 поена и побједе Финикса. Кључну разлику су Санси стекли у посљедњој дионици, у коју су ушли са заостатком.

Нагетси су имали плус два на полувремену, као и пред завршни квартал пошто су оба тима имала исти број поена у првој и трећој четвртини. Финикс је у завршници утакмице био знатно бољи, посљедња дионица им је припала резултатом 36:24, а уједно и побједа.

Јокић је био најбољи у свом тиму са 28 поена, а Боунс Хиланд је додао 23, док је 21 имао Ерон Гордон.

Девин Букер је одиграо феноменалан меч и погодио 64 одсто шутева из игре, 16 од 25, а проценте су му квариле тројке које је гађао два од пет. На крају је прва звезда Финикса имала 49 поена, десет асистенција и четири скока, док је цијела стартна петорка, као и код Нагетса, била двоцифрена. Микал Бриџис је постигао 22 поена, Крис Пол 17, Диандре Ејтон 16, Џеј Краудер 12.