Нови Сад: ЗУ „Kрушево Брдо“ присуствовало дружењу завичајних удружења

У организацији Фонда за избегла и расељена лица, директор Душко Ћутило, уз подршку града и градске управе Новог Сада су организовали прво Завичајно вече Завичајни Удружења.
Свечаности је присуствовало преко 400 званица као и високи представници градске и покрајинске власти,представници општина из целе покрајине и представници 66 Завичајни Удружења.

Међу званицама су били и представници Завичајног удружења „Kрушево Брдо“, Јерко Марић, Рајко Станковић и Миленко Павловић.

„Да рад удружења напредује и узима свој дио у очувању културе,традиције и обичаја је доказ и ова манифестација са које је поручено јасно свима који су дошли у Нови Сад и Војводину са било које стране Дрине, Саве или Дунава да требају и морају да носе своје обичаје са собом, јер ако то оставе и забораве и они ће сами нестати“, поручилу су из Удружења.

Госте су забављали уз локални оркестар и пјевачи који су највише допринјели очувању обичаја бар што се тиче музике Станојка Бодирожа, Ћана, Лазо и Гоци и највећа звезда крајишке музике Баја Мали Книнџа.

Фотографија корисника Jerko Maric
Фотографија корисника Zavicajno Udruzenje„ Krusevo Brdo“.