Ново Грујић, директор ДЕП-ОТ и члан ДНС-а:“Главу дајем, а фотељу не дам“

Главу дајем, а фотељу не дам, казао је јуче Ново Грујић, директор Регионалне депоније Бањалука ДЕП-ОТ и члан ДНС-а, након што смо незванично сазнали да би на његово мјесто могао да сједне Зоран Спасојевић, предсједник Општинског одбора ДНС-а Челинац и потпредсједник Скупштине општине Челинац.

Наши извори који су блиски ДНС-у тврде да су се у овој странци на овакав корак одлучили „због тога што Грујић у предизборној кампањи није радио за заједничке кандидате по коалиционом договору, него за противкандидате те да је изгубио подршку Градског одбора Бањалука ДНС-а због тога“.

Грујић одговара да не вјерује да ће бити смијењен са ове директорске позиције.

„Мени мандат истиче 2021. године, а и сам врх ДНС-а врло добро зна ко сам ја, а те приче о мојој смјени мислим да су то жеље неких ситнијих риба у ДНС-у“, истакао је Грујић.

Према његовим ријечима, спекулације о његовој смјени можда имају везе са дугом општине Челинац према овом предузећу.

„Пошто општина Челинац дугује преко 200.000 КМ предузећу ДЕП-ОТ, мислим да би доласком Зорана Спасојевић на моје мјесто покушали да им то буде опроштено“, казао је Грујић.

Спасојевић, који је запослен у Јавном предузећу „Аутопутеви РС“, казао је да је било разговора о тој теми и, како каже, и у наредном периоду ће сигурно бити.

„Шта ће се дешавати у наредном периоду, биће онако како странка одлучи и ја ћу то испоштовати“, казао је Спасојевић.

Марко Павић, предсједник ДНС-а, јуче се није јављао на наше телефонске позиве да прокоментарише да ли има истине у овим наводима да ли ће Грујић остати без директорске фотеље.

Недељко Чубриловић, замјеник предсједника ДНС-а и предсједник бањалучког одбора ДНС-а, истиче да нико у његовом присуству није помињао такву комбинацију, односно да Спасојевић преузме фотељу ДЕП-ОТ-а.

„Ја о томе не знам ништа, треба питати актере којих се то тиче“, казао је кратко Чубриловић.