Novogodišnji prijem kod načelnika opštine

Načelnik opštine Zdenko Sakan upriličio je juče novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća, te predstavnike udruženja građana.

Sakan je posebno zahvalio privrednicima koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate i doprinijeli da se u Kotor Varošu smanji broj nezaposlenih. On je istakao da, uprkos teškim vremena, kotorvaroški privrednici uspijevaju pozitivno poslovati. Sakan je ukazao da je i ove godine nastavljen trend zapoljšavanja i da je sve manje ljudi koji na Birou za zapošljavanje traže posao.

Direktor fabrike obuće „Sportek“ Miroslav Petrešin je istakao vrlo dobru saradnju sa opštinom u prethodnom periodu i napomenuo da su u planu nove investicije u 2017. godini.

Uložićemo između 7 i 10 miliona evra za nove pogone i izgradnju centrale za solarnu energiju, tako da ćemo krajem iduće godine dostići broj od 2.500 zaposlenih radnika“, rekao je Petrešin.

Vlasnik kompanije „Fagus“ Miroslav Malijević je izrazio zadovoljstvo konstantnim zapošljavanjem u Kotor Varošu, a pozitivni trendovi ulaganja će biti nastavljeni kada je u pitanju ova kompanija.

Naše investicije u iznosu od 5 miliona evra su vezane za izgradnju nove fabrike paleta i hidroelektrane na biomasu„, rekao je Malijević i dodao da je neophodno ubrzati modernizaciju regionalnog puta prema Kneževu.

Direktor fabrike obuće „Dermal“ Radenko Bubić je najavio proširenje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja u Novoj godini, ali je i pomenuo problem nedostatka radne snage u ovoj lokalnoj zajednici. Zaključak privrednika i predstavnika Javnih preduzeća je da je neophodno u što skorije vrijeme riješiti problem izbjegličkog naselja i uvesti video nadzor na određenim lokacijama u gradu.

Načelnik opštine Zdenko Sakan je gostima poželio dobro zdravlje, sreću i uspješno poslovanje u godini koja dolazi.