Održana Svečana akademija povodom 90 godina FK „Mladost“

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba „Mladost“ večeras je u kotorvaroškoj kino-sali održana svečana akademija, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske, zatim bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK „Mladost“ i postizanju sportskih rezultata dobili su Područni fudbalski savez Banja Luka, opština Kotor Varoš, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije „90 godina ponosa i tradicije“, koja govori o razvoju „Mladosti“ od 1926. godine do danas, a promovisana je večeras u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući prisutne goste načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK „Mladost“.

Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti itaj respekt je stvaran godinama„, poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos „Mladosti“ u popularizaciji sporta.

Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima„, dodao je Ponorac.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Predrag Zgonjanin je predsjedniku „Mladosti“  Rajku Ponorcu uručio zlatnu plaketu povodom devet decenija bogate istorije kluba.

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem igra „Mladost“, a planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.