Обиљежавање Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

Резолуцијом  из 1987. године Генерална скупштина  УН-а,  прогласила је 26. јун Међународним даном против злоупотребе и незаконите трговине дрогама као израз одлучности да ојача дјеловање и сарадњу у борби против злоупотребе и трговине дрогама.  Овај дан обиљежава се широм свијета у циљу мобилисања појединаца и заједнице за активан однос у сузбијању проблема злоупотребе дрога.

Поводом обиљежавања мјесеца борбе против болести зависности Комисија за сузбијање злоупотреба опојних дрога Владе Републике Српске,  спроводиће активности у циљу подизања свијести грађана о штетности злоупотребе опојних дрога, као једног од облика болести зависности, а један од основних носилаца активности биће Министарство унутрашњих послова РС.

Промотивне плакате и флајере под називом „ Не дозволи да ти помуте разум“ на којима је приказана штетност злоупотребе опојних дрога, које ће помоћи родитељима да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указали на евентуално конзумирање опојних дрога биће дијељене грађанима. На лецима су наведени и савјети како поступати са дјететом уколико се открије да конзумира опојну дрогу.

Главни циљ обиљежавања овог датума је да се укаже на штетност и посљедице које настају конзумирањем опојних дрога.