Обиљежен Дан борачке организације Републике Српскe

Поводом 14. фебруара – Дана борачке организације Републике Српске запаљене су свијеће, положено цвијеће и служен парастос у спомен соби погинулих бораца Војске Републике Српске.

Помену поводом Дана борачке организације присуствали су чланови породица погинулих бораца, представници општинске Борачке организације и локалне заједнице. Парастос за погинуле борце служио је протонамјесник которварошки Миленко Нарић.

Предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић је честитао празник и истакао, да је 14.фебруар један од најзначајнијих датума у историји српског народа, да је Вожд Карађорђе био симбол храбрости, поштења и слободе, који нам је и у протеклом отаџбинско-одбрамбеном рату уливао снагу, вољу и жељу да одбранимо своју отаџбину Републику Српску.

-Данас када Република Српска многима у окружењу смета позивам све политичке представнике, од мјесне заједнице до заједничких органа БиХ да буду једиствени, снажни и одлучни, као што смо и ми били, јер се само на тај начин може одбранити Републику Српску – истакао је Тривуновић.

Д.К.