Обиљежена крсна слава општине

Општина Котор Варош данас је прославила крсну славу – Светог апостола и јеванђелисту Луку, а начелник Зденко Сакан је поручио суграђанима да ће локална управа наставити да подстиче развојне пројекте.

Котор Варош је једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима.

Постојећи инвеститори у производном сектору, посебно у обућарској индустрији, који реинвестирају и проширују производњу и запошљавају више од 3.000 радника су најбољи промотери општине и повољног пословног амбијента.

Сакан је истакао да је ова локална заједница један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске, те да је општина носилац престижног БФЦ СЕЕ сертиката.

,,Општина Котор Варош испунила је услове БФЦ ресертификације којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем“, навео је Сакан и додао да процес ресертификације доказује да су одлучни да одрже достигнути стандард и унаприједе постојеће процесе.

Локална управа ће, истакао је, наставити са активностима на подстицању развојних пројеката, чија ће реализација омогућити побољшање личног и друштвеног стандарда и даљи развој општине, те честитао крсну славу свим становницима.

Сакан је навео да је настављена изградња и уљепшавање општине, подигнут ниво комуналних услуга и реализован значајан број планираних инвестиција, а најзначајнија је нова зграда Општинске управе.

,,Изградњом новог објекта локалне управе све службе су приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Такође, ријешен је и вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе које су до сада биле смјештене у несуловним просторима на више локација“, нагласио је Сакан.

У Храму Рођења Пресвете Богородице служена је литургија, а потом су услиједиле славске свечаности којима су присуствовали локални привредници, званице из јавног, политичког и културног живота општине, представници Владе Републике Српске, града Бањалуке и сусједних општина Челинац и Кнежево.