Обновом цркви до успјешнијег повратка

У просторијама Министарства за избјеглице и расељена лица РС у сриједу су потписани уговори о партнерству и сарадњи у процесу реализације пројеката одрживог повратка између Министарства, које је представљао савјетник министра Перо Јосиповић, и римокатоличких жупних уреда светог Фрање Асишког у Врбањцима, који је представљао фра Марко Бандало, и Рођења Блажене Дјевице Марије у Котор Варошу, који је представљао фра Анто Шимуновић.
Савјетник министра Перо Јосиповић је рекао да је обнова вјерских објеката важан дио одрживости, јер свако улагање у цркве има веома значајну улогу у повратку људи на њихова огњишта. Црква људима пружа сигурност и окупља повратнике, што у коначници резултира много већим повратком у мјестима у којима су обновљени вјерски објекти, рекао је Јосиповић.
Фра Марко Бандало се захвалио на додијељеним средствима, те је савјетника упознао о радовима који ће бити реализовани захваљујући помоћи Министарства.
Фра Анто Шимуновић је савјетника упознао о повратку на простор његове жупе, те је говорио о значају обнове цркве за повратнике у Котор Варош.
Саговорници су се сложили да Министарство треба да настави да пружа подршку оваквим пројектима који значајно доприносе повратку.