Одиграна представа за младе „Е мој васпитачу“ (фото)

У препуној Которварошкој кино сали одиграна представа за младе „Е мој васпитачу“.

Након представе организован је разговор са бившим малољетним делинквентом о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања, уз модератора дипл. соц. радника Бојана Тргић, а у којој су учестовали сви гледаоци представе.
Изложба новинарских текстова о вршњачком насиљу и девијантном понашању је представљена у истим просторима гдје се одиграла представе.

Центар модерних знања реализује пројекат “Ипак смо ми само дјеца” који се бави превенцијом малољетничког преступништва и вршњачког насиља, у седам градова: Градишка, Србац, Kнежево, Челинац, Kотор Варош, Прњавор и Бања Лука. У циљу упознавања дјеце са свим негативним посљедицама малољетничког преступништва, одиграну представа “Е мој васпитачу“ су извели глумци ДИС позоришта у режији Новице Богдановића, по идеји проф.др. Небојше Мацановића из Бања Луке, а која је настала на основу истинитих прича малољетних преступника из ВПД Бања Лука.

Пројекат се реализује захваљујући подршци програма „Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI)“, који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД)