Одржан меморијални шаховски турнир „Миленко Билбија“

На 13. меморијалном шаховском турниру „Миленко Билбија“, који је одржан у недјељу у СШЦ “Никола Тесла“ прво мјесто је са 9. поена, без иједне изгубљене партије освојио Миладин Гаврић из Бања Луке, друго Зоран Ђурић из Кнежева 7,5, а треће Слободан Тешић из Котор Вароша са 6,5 поена.

Традиционални меморијал организовао је ШК „Котор Варош“ у знак сјећања на свог дугогодишњег члана. На турниру је учествовало 38 такмичара из Котор Вароша, Кнежева, Челинца и Бања Луке. Одржавање меморијалног турнира су помогли Синдикат СШЦ „Никола Тесла“ и привредници Милован Ђекановић и Слободан Благојевић.

Учеснике турнира је поздравила Миленкова супруга Мира, која је повлачењем првог потеза у партији Сергеј Молчанов – Драже Обрадовић отворила меморијал и на крају предала награде и дипломе најуспјешнијим учесницима и пехар побједнику. Награђени су и најбољи омладинац Драган Станковић из Масловара и најмлађи учесник Матеј Марјановић из Бања Луке.

Коначна табела: 1. Миладин Гаврић (9) ; 2. Зоран Ђурић (7,5) ; 3. Слободан Тешић (6,5) ; 4-7. Горан Ђурић, Сергеј Молчанов, Миладин Поповић и Лазарић (6) ; 8-11. Бранко Марјановић, Чедо Тепић, Борис Бабић и Златко Крагић (5,5) ; 12-17. Слободан Трбић, Горан Алексић, Драже Обрадовић, Милош Вујичић, Стеван Паштар и Стојан Ескић (5)…

Д.К.