Одржана осма „Конференција беба“

На осмој „Конференцији беба“ одржаној у Котор Варошу учествовало је 105 беба.

Изабрано је радно предсједништво ове конференције у које је ушла најмлађа беба Вук Тешић, најстарија беба Лена Васић, док је Душан Обрадовић био беба са највише браће и сестара.

На игралишту поред Радничког универзитета синоћ су организована такмичења малишана у три категорије.

Филип Бојић освојио је прво мјесто у пузању, Марија Тешић била је најбржа у испијању сокића у категорији од 18 мјесеци до три године, док је у игри слатког изненађења Борислав Шкрбо најбрже појео чоколадни мафин.

У занимљивом музичко-забавном програму учествовали су малишани Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, који су радост игре подијелили са учесницима и посјетиоцима.

Велики број Которварошана испратио је ову манифестацију, чији је циљ промовисање рађања и родитељства, те изразио жељу да и наредне године буде једно овакво дружење најмлађих суграђана.

Награде и дипломе најуспјешнијим малишанима уручио је директор Центра за културу, спорт и информисање Драган Зељковић, а подршку овој манифестацији пружили су бројни спонзори са подручја општине.

Покровитељи „Конференције беба“ били су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош, док је организатор био которварошки Центар за културу, спорт и информисање.