Одржана редовна сједница Скупштине општине Котор Варош

Јуче је у сали СО Котор Варош у 15 часова, одржана 28. редовна сједница СО.

Одборници су усвојили Ревидирану стратегију развоја општине за период 2016 – 2020. година, а у наставку рада усвојен је и Извјештај о реализацији стратегије развоја општине Котор Варош за 2015. годину.

Одлука о рјешавању статуса грађевинских парцела у Новом насељу, којом ће бити омогућено да након дужег времена власници могу остварити стицање права посједа један кроз један, такође је усвојена.

Већином гласова усвојена је и Одлука о измјенама Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју наше општине. Нерадним даном, недјељом у времену од 07:00 до 21:00 час у зимском периоду и у времену од 07:00 до 22:00 часа у љетном периоду могу да раде трговине, киосци, цвјећаре, аутопраоне и апотеке.

Између осталог, одборници су јуче усвојили и Одлуке о продаји земљишта и објеката КЧ 209/2 и дијела КЧ 209/1 КО Шипраге, КЧ 283/1 и КЧ 705 КО Котор Варош, уз Закључак да се новчана средства од продаје уложе у инфраструктуру – уређење индустријске зоне Стрелиште и водовода у Забрђу.

На скупштинском засиједању досадашњи одборници СНСД-а Слађана Шубара, Гојко Вученовић и Бране Трифковић јуче су саопштили да ће убудуће дјеловати као одборници   ДНС-а.