Одржана сједница Предсједништва Борачке организације Котор Варош

У просторијама Борачке организације (ОБО) Котор Варош, јуче 29. октобра 2019. године одржана је сједница Предсједништва ОБО проширена са предсједницима мјесних Борачких организација (МБО).

Дневни ред одржане сједнице:

1. Разматрање и усвајање Извода из записника са 1. (Прве) сједнице Предсједништва Борачке организације Котор Варош.

2. Актуелна ситуација у Борачкој организацији Котор Варош.

3. Договор око обиљежавања Крсне славе ОБО-е 08.11.2019. (Митровдан)

4. Текућа питања

Предсједник општинске Борачке организације, Миладин Савановић, изнио је актуелну ситуацију и стање у Борачкој од првога дана свога именовања на ту функцију то јест од 01.06.2019 па све до сада. Одрађено је све по плану и програму, испратили смо сва календарска дешавања, посјетили сва спомен обиљежја, први пут након 27 година обишли мјесто страдања српских бораца на Меокрњи, обишли и помогли породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и борце прве категорије који су поднијели захтјев општинској Борачкој организацији за помоћ, а све у складу са приоритетима.

„Успјели смо да реновирамо просторије општинске Борачке организације које сада  испуњавају све услове за неометан рад, тако да ће координација са борцима, породицама погинулих бораца и бораца инвалида бити много лакша и бржа, а тиме ће и ефикасност дјеловања бити на вишем нивоу,. У наредном периоду нам је у плану подизање спомен обиљежја на мјестима на којим нису подигнута а било је великих страдања наших бораца“, изјавио је Савановић.

Предсједници мјесних Борачких организација су похвалили досадашњи рад предсједника Савановића, његово залагање и труд у протеклом периоду, похвалили су веома добру сарадњу са Борачком организацијом Републике Српске и предсједником исте, генералом Миломиром Савчићем, који је велика подршка општинској Борачкој организацији Котор Варош.

Веома су похвалили предсједникову сарадњу и координацију са локалном општинском управом, начелником Зденком Саканом и замјеником начелника Младеном Тривуновићем, који су до сада показали велико интересовање и пружили огромну помоћ популацији која припада овој организацији.

Посебан акценат је стављен на мјесне Борачке организације (МБО) које ће у наредном периоду предлагати кандидате за помоћ а које ће својим увиђајем на терену констатовати чињенично стање предложених.

МБО предлажу да се према Министарству упути захтјев да се донесе и нова одлука о допунским правима бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида која ће бити проширена новим правима и повећањем износа већ утврђених права.  Те да се побољша положај бораца ВРС, и регулишу заостале уплате ратног стажа, а све због стицања права на пензију па су данас искористили прилику да дају своје приједлоге.