Одржана сједница Привредног савјета

На данашњој сједници Привредног савјета чланови овог тијела су дали позитивно мишљење на Одлуку и измјенама Одлуке о комуналним таксама.

Ради се о усклађивању те Одлуке са измјенама и допунама Закона о комуналним таксама у смислу ослобађања од плаћања накнаде за истицање фирми.

Начелник Одјељења за просторно уређење општине Котор Варош Борис Марковић образложио је закључак Привредног савјета у вези изградње јавног паркинга код фабрике „Спортек“.

Он је нагласио да је у току је израда Регулационог плана тог подручја, чији је наручилац предузеће „Спортек“, те да је у току израда још три регулациона плана и то: Центар, Рипиште-Баре и Руика.

Што се тиче захтјева Удружења за породицу „Кућа радости“ Котор Варош за изградњу пословног објекта за лица са посебним потребама закључено је да се до сљедеће сједнице Привредног савјета да одговор око обезбјеђења земљишта и других услова за изградњу тога објекта.

На питање представника Привредне коморе Александра Љубоје у вези усељења у нову зграду Општинске управе речено је да се припрема нови тендер за набавку намјештаја, јер је ранији, на основу жалбе понуђача, поништен.