Одржана сједница Скупштине општине Котор Варош

Скупштина општине Котор Варош усвојила је данас одлуку о кредитном задужењу општине од 5.000.000 КМ.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да кредит не представља у цијелости ново задужење, наводећи да ће 2.338.000 КМ бити утрошено на враћање ранијег кредита подигнутог 2010. године.

Преостали дио средстава у износу од 2.662.000 КМ утрошићемо на финансирање капиталне инвестиције – изградњу зграде локалне управе„, истакао је Сакан и додао да је рок отплате кредита десет година уз грејс период од три године и каматну стопу 4,4 одсто.

Одборници локалног парламента су усвојили одлуку о санацији и модернизацији дионице пута Забрђе – Ново Село и асфалтирању дионице пута према гробљу у насељу Дабовци, као и Одлуку о санацији пјешачке стазе и фекалне канализације на дионици Градски трг – Котор.

На данашњој сједници усвојени су Програми рада Туристичке организације општине Котор Варош и Агенције за локални економски развој и Одлуке о приступању израде Рагулационих планова „Брегови 1“ и „Брегови 2“ и изради измјене Регулационих планова „Камена кућа“ и „Спортек“.

Скупштина је усвојила консолидовани извјештаје о извршењу буџета општине Котор Варош за период 01.01. – 31.12.2017. године, реализацији Плана имплементације стратегије развоја и капиталних инвестиција општине Котор Варош за прошлу годину.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду поново је на 90 дана именован Срђан Ћорић.

Једногласно су усвојени извјештаји о раду Ватрогасног друштва, Центра за културу, спорт и информисање, Центра за социјални рад и Дома здравља „Свети Пантелејмон“ са финасијским показатељима.