Одржана сједница Управног одбора Удружења пензионера

На данашњој сједници Управног одбора Удружења пензионера општине Котор Варош усвојен је финансијски извјештај за прошлу годину и план рада за ову годину.

Констатовано је да је по мјесним удружењима подијељено 262 једнократне помоћи по 50 КМ, а предсједник Удружења Ратко Чупић је подијелио лично 30 једнократних помоћи по 50 КМ.

Поносни смо на чињеницу да сваке године организујемо дружење пензионера Котор Вароша и Теслића на планини Борја. И ове године ћемо се окупити 2. јула на добро познатој локацији, гдје ћемо размијенити мишљења и искуства и тако наставити окупљања најстарије популације ове двије општине, а први пут ће нам се прикључити и пензионери из Кнежева“, рекао је Чупић и додао да је преко 30.000 КМ у прошлој години издвојено за умрле пензионере.

Протеклу годину је обиљежило повећање пензија за 3 %, доношење одлуке да се за потребе Удружења пензионера Републике Српске издваја 0,10 % од средстава приходованих од чланарине, као и велика инфлација која није била у складу са повећањем пензија.

У саставу Општинског удружења дјелује 8 мјесних удружења, који пружају несебичну подршку у циљу помоћи пензионерској популацији.

Редовна годишња Скупштина Удржења пензионера општине Котор Варош ће се одржати 20. априла.