Одржано хуманитарно културно вече у Масловарама за Раћу

У препуној сали масловарског Дома културе одржано је хуманитарно културно вече за помоћ Раденку Ђукићу Раћи.

Организатор је Удружење грађана „Буђење“ Масловаре уз помоћ КУД „Брио“ Рудар и Основне школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре, те уз техничку подршку Мјесне заједнице Масловаре.

Раденко Ђукић Раћо рођен је у Масловарама-Раштанима, и ово вече било је дар његових комшија и пријатеља у нади да ће побиједити све недаће са којима се суочава.

Водитељ програма био је млади Давор Симић.

Наставник Ранко Товиловић је на прикладан и себи својствен начин испричао биографију Раденка Ђукића Раће.

Неколико тачака програма одиграле су све секције Културно-умјетничког друштва „БРИО-Рудар“ Масловаре одушевивши масловарску публику.

На хуманитарној културној вечери наступили су и чланови Етно-групе „Жубор“ на челу са сјајним Обренком Тепићем.

Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре на челу са учитељицом Александром Крагић успјешно су извели неколико веома занимљивих тачака свог програма.

Браћа Чупић овим поводом написали су пјесму којом су опјевали свог Раћу уз жељу да оздрави и да ускоро поново буде оно што је био и при чему је радни и животни вијек провео.

Програм је завршен ужичким колом и уз најаву Новогодишњег концерта који ће ускоро бити одржан у Дому културе Масловаре.

Хуманитарној културној вечери присуствовало је око 200 становника Масловара, а прикупљено је око 3000 КМ.

Удружење грађана „Буђење“ Масловаре основано је прије неколико мјесеци од групе младих из Масловара који воле свој родни крај и који планирају у наредном периоду да реализују низ активности у циљу развоја и јачања својих Масловара.