Одржано хуманитарно такмичење у шутирању тројки

На игралишту поред Основне школе „Свети Сава“ у Котор Варошу синоћ је одржано такмичење у брзом шутирању тројки „Тројка из блока“.

Организатори Друштво „Срби за Србе“ истичу да је циљ овог спортско-забавног турнира у брзом шутирању тројки хуманитарни, а цијели приход а је намијењен седмочланој породици Зубовић из насеља Чепак.

„Породица Зубовић тренутно не остварује никаква редовна примања и живе у изузетно тешким условима, тако да ће новчана помоћ овој социјално угроженој вишечланој породици добро доћи“, поручили су из организације „Срби за Србе“.

На самом турниру пријавило се укупно 50 шутера, а побједник је Бранко Ћорић.

„Побједници су сви који су учествовали. Наша идеја је да у спортском и забавном духу окупимо људе добре воље свих генерација, од 3 до 103 године и само је важно учестовати“, нагласили су из хуманитарне организације “Срби за Србе”.

Уз препознатљив слоган „Дјеца су наша будућност“ ова организација је од 2005. године, уз помоћ великог броја донатора из цијелог свијета, прикупила осам милиона евра донација са којима је директно помогла више од 2.900 породица са више од 14.500 дјеце широм Балкана.

Поред директне материјалне помоћи породицама у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, породилиштима, болницама, основним и средњим школама, универзитетима и другим институцијама. које свакодневно брину о здрављу и образовању дјеце.