Огрев у подруме унијети у року од 15 дана

Гријна сезона је завршила прије непуна четири мјесеца и грађани су већ почели са припремама за сљедећу зиму и набавку дрва.

Одлуком о комуналном реду општине Котор Варош (Службени гласник, број: 07/18) забрањено је заузимање јавних површина без одобрења надлежног органа као и депоновање огревног материјала.

Огревни материјал мора се уклонити са јавне површине најкасније у року од 15 дана од тренутка истовара на предвиђену локацију, а употријебљена површина се мора очистити“, поручили су из Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију.

Предсједници ЗЕВ-а ће вршити евиденцију станара који су набавили дрва и апеловати на исте да у предвиђеном року изврше њихово складиштење у подруме.

IMG-61a98fab11ccc56b33224d56865c5b7f-V

Такође, постигнут је договор са предсједницима ЗЕВ-а у којима постоји надоградња и који из тог разлога немају подруме у заједничким просторијама.

Њима су одређене локације за депоновање огрева и они неће бити оштећени у том погледу“, истакли су у Одсјеку за инспекцијске послове и комуналну полицију.

Из Општинске управе су још једном апеловали на суграђане да покажу одговорност и бригу о очувању зелених површина, јер је захваљујући њиховом ангажману и заједничким напорима Котор Варош данас љепши и уређенији град.