ОПШТИНА ИЗДВОЈИЛА 30.000 КМ ЗА УРЕЂЕЊЕ КРУГА ДОМА ЗДРАВЉА

Општина Котор Варош је из буџетских средстава издвојила 30.000 КМ за уређење круга ове здравствене установе, асфалтирање паркинга и простора око гаража и постављање расвјете.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да је планом капиталних инвестиција за прошлу годину било предвиђено да се у потпуности заврши уређење круга Дома здравља и асфалтирање паркинга.

„Ми смо за ту намјену из буџетских средстава издвојили 30.000 КМ, а након завршетка ових радова добићемо репрезентативан објекат на понос свих Которварошана“, поручио је Сакан.

Извођач радова је предузеће „Петровић“ д.о.о., а рок завршетка радова је 30. март.

Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић рекао је да ће асфалтирањем бити обухваћена површина од 1.500 метара квадратних.

„То ће бити уједно и највећи паркинг у граду, потпуно обиљежен и освијетљен. Тиме ће бити ријешен проблем са гужвом и паркирањем у Дому здравља“, истакао је Бибић.

У посљедње три године у Дом здравља је инвестирано 3,5 милиона КМ, а приводе се крају и радови на уређењу и опремању лабораторије и гинекологије.

Дом здравља „Свети Пантелејмон“ је једна од ријетких здравствених установа која послује позитивно и нема доспјелих неизмирених обавеза.