Општина Котор Варош носилац четири пројекта

Влада Републике Српске ће из буџетских средстава за јавне инвестиције у 2021. години финансирати четири пројекта чији је носилац општина Котор Варош.

За реализацију пројекта „Завршетак вањског уређења и инфраструктуре нове зграде локалне управе Котор Варош – фаза 2“ биће издвојено 300.000 КМ.

По ријечима начелника општине Зденка Сакана овим средствима је планирано уређење једног дијела трга испред нове зграде локалне управе.

„Планирамо да урадимо поплочање трга и асфалтирање приступног пута према паркингу иза нове зграде локалне управе. Завршетком ових радова ставићемо у функцију објекат чија је вриједност 3,1 милион марака, од чега је 2,7 милиона општина обезбиједила емисијом обвезница“, нагласио је Сакан.

По његовим ријечима реализацијом пројекта „Реконструкција пута Товладић – спајање пута Урије – Рашће Брдо у општини Котор Варош“ у вриједности од 50.000 КМ значајно ће се побољшати путна инфраструктура на подручју општине.

„Набавка медицинске опреме за опремање служби стоматологије Дома здравља Свети Пантелејмон Котор Варош“ у вриједности од 38.000 КМ и „Набавка медицинске опреме за Центар за базичну рехабилитацију Дома здравља Свети Пантелејмон Котор Варош“ у вриједности од 24.000 КМ су два пројекта којима ће се створити услови за бољу медицинску помоћ и здравствену заштиту становника Котор Вароша.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је рекао да је у плану отварање нове савремене стоматолошке ординације.

„Набавком нове стоматолошке столице побољшаћемо услове рада, али и услуге које пружамо. У Центру за базичну рехабилитацију ћемо зановити опрему како би наши суграђани имали што бољу и квалитетнију здравствену услугу“, закључио је Бибић.