Општина Котор Варош ушла у програм сертификације према БФЦ СЕЕ стандарду

Директор Привредне коморе Републике Српске, Драгица Ристић и начелник општине Котор Варош, Далибор Вучановић, јуче су у просторијама Коморе у Бањој Луци потписали Уговор о спровођењу програма сертификације локалних самоуправа са повољним пословним окружењем према БФЦ СЕЕ стандарду.
Потписивањем овог уговора, општина Котор Варош ушла је у програм сертификације према БФЦ СЕЕ стандарду, који представља јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, а који се проводи у Републици Србији, Хрватској, Македонији и Босни и Херцеговини.
Овај програм намијењен је градовима и општинама, који имају одговорајуће капацитете, стратешки су опредјељене да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локане економије. Сертификација градова и општина подразумијева испуњавање 12 веома захтјевних критерија и више од 80 подкритерија за унапређење квалитета услуга и информација које јединице локалне самоуправе пружају привредницима и страним инвеститорима. Испуњавање ових захтјева је још један од изазова са којима се јединице локалне самоуправе сусрећу на пољу унапређења рада и повећања конкурентности.
Потписивању Уговора присуствовали су представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, УСАИД Голд Пројекта, њемачког друштва за међународну сарадњу ГИЗ и Представништва Владе Швајцарске.