Општина Жабаљ обиљежила је Дан општине

Општина Жабаљ обиљежила је Дан општине – Митровдан отварањем Дома културе у Чуругу, који је обновљена некадашња биоскопска сала. Свечану академију извођењем химне Србије „Боже правде“ отворила је позната пјевачица изворне музике и овогодишња представница Србије на Такмичењу за пјесму Евровизије Даница Крстић. Услиједио је кратак филм о ефикасности локалне самоуправе и реализованим пројектима, а најављени су и нови пројекти, које је Општина Жабаљ испланирала за будући период.

 

Предсједник Општине Жабаљ Чедомир Божић подвукао је успјехе из протекле године, као што су нова радна места, која су један од приоритета рада локалне самоуправе. „Наша Општина са посебном пажњом гледа на развој пољопривредне производње, а побољшање и унапређење развоја општине и животног стандарда пољопривредника је наш приоритет. Трудимо се да направимо јединствену стратегију на основу које бисмо обезбедили све неопходне услове за боље функционисање ове привредне гране на овом подручју“, рекао је Божић, додајући да је све то само дио онога што та локална самоуправа има намјеру да уради, како грађани не би живели у вијеку иза, већ у вијеку испред.

 

Све присутне одушевили су наступи плесне трупе „Уна сага Сербика“ из Београда, која је позната по кореографијама које спајају традиционалан и модеран плес, а које су употпунили визуелни ефекти који су уљепшали целокупан програм. Наступио је гудачки квартет „Мистик чело“, који је пратио монологе глумица Народног позоришта у Приштини Тамаре Томановић и Јелене Орловић, уз песму „Ово је Србија“ у извођењу жабаљског хора „Пасторала“, а ученице жабаљске Средње школе „22. октобар“ рецитовале су стихове из збирке песама Десанке Максимовић „Тражим помиловање“.

 

Међу присутним званицама био је и замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић.