Организован трећи међународни лов за жене

Протеклог викенда ловачка удружења „Узломац“ Котор Варош, „Борчићи“ Шипраге“ и „Јеловка“ Масловаре су организовали трећи међународни лов за жене. Предсједник ЛУ “Узломац“ Недељко Гламочак је у петак у хотелу „Ст.Петар“ пожелио добродошлицу ловкињама из Србије, Мађарске, Бугарске и Републике Српске.
У име Министарства трговине и туризма у Влади РС обратила се Драгана Ристић, која је истакла да ће у наредном периоду бити подржане овакве манифестације. На срдачном дочеку су се захвалили представници ловачких удружења из Србије – Хоргоша, Лепосавића, Велике Плане и Лозовика, као и Бања Луке са којима се остварује сарадња. У суботу је домаћин ловкињама било шипрашко ЛУ “Борчићи“ које је у Крушеву Брду организовало хајку на вукове, који су се намножили у овом крају и наносе велике штете сточарима.
Млади ловац Марко Кнежевић, члан секције из Крушева Брда је на Гелића брду одстријелио вучицу од око 40 килограма. У недјељу је ЛУ “Узломац“ организовало лов на вукове и дивље свиње. Иако вјетровито вријеме није било погодно за лов, которварошки ловац Радован Лујић је одстријелио у Вишевицама вука, а чан ЛУ “Змијање“ Мухамед Бејдић у Јакотини двије дивље свиње. Георгина Валиева из бугарског града Параџик је рекла да је са мужем путовала 1.000 километара да би други пут стигла на дружење и хајку на вукове. Одушевљене је пријемом, као и остале ловкиње, које су обећале поново доћи…
-У хајци на вукове учествовао је до сада највећи број ловаца. Овакве манифестације доприносе унапређењу сарадње ловачких удружења регије и шире – рекао је Пане Гаврић, предсједник ЛУ “Борчићи“ Шипраге.
По ријечима Недељка Гламочака, предсједника ЛУ “Узломац“ Котор Варош, трећи међународни лов за жене је успјешно организован. Очекује се да ће организовање ове манифестације допринијети развоју ловног туризма у которварошкој општини и Републици Српској.

Д.К.