Организована бесплатна контрола крвног притиска и шећера

Општинска организација Црвеног крста Котор Варош организовала је данас бесплатно мјерење крвног притиска, нивоа шећера у крви и индекса тјелесне масе, на који се одазвало 40 становника, махом старије животне доби.

Прегледи су организовани поводом Свјетског дана здравља, а грађани су добили савјете љекара опште праксе и волонтера Црвеног крста из Тима за здравствене дјелатности о здравственим проблемима који их тиште.

,,Наши савјети били су усмјерени како грађани могу смањити ризик од дијабетеса, а некима је препоручено да се одмах обрате породичном љекару због повишеног крвног притиска и нивоа шећера у крви“, поручили су из Тима за здравствене дјелатности.

Општинска организација Црвеног крста Котор Варош у континуитету реализује ову активност ради подизања нивоа свијести грађана о очувању здравља.

Свјетска здравствена организација почела је обиљежавати 7. април као Свјетски дан здравља 1950. године са циљем подизања свијести о одређеној, приоритетној здравственој теми.

Током посљедњих 50 година обрађене су бројне теме попут менталног здравља, здравља мајки и дјеце, климатских промјена и слично.

Овогодишња порука Свјетске здравствене организације је „Здравље за све“ са освртом на здравље мушкараца.