Организована прољећна акција чишћења и уређења града

Општинска управа Котор Варош, у сарадњи са Комуналним предузећем „Бобас“, организовала је данас прољећну акцију чишћења и уређења града под називом „За љепши и чистији Котор Варош“.

Акцији чишћења града одазвали су се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана и спортски клубови.

Акценат је био стављен на шеталиште и уређење обала Врбање од купалишта Бјелине до купалишта Брана, затим на уређење насеља Брегови, брда Рујика, простор око спортске дворане, градског трга и ужег градског језгра.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.

Сакан каже да је циљ акције остварен, јер је прикупљено више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који је угрожавао животну средину.

,,На основу Одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења јавних површина, личних дворишта и окућница“, рекао је Сакан и још једном позвао све суграђане да дају свој допринос у овој акцији.

Прољећна акција чишћења и уређења града ће бити настављена у наредних 14 дана, до обиљежавања Дана општине.

Чланови Удружења „Еко опстанак“ ће наредног викенда посадити саднице цвијећа код спомен-костурнице, на острва код аутобуских стајалишта и испред зграде општинске Борачке организације.