Освештана спомен-плоча са именима 11 погинулих бораца ВРС

У мјесној заједници Шипраге данас је освештана спомен-плоча на којој су уклесана имена једанаест погинулих бораца Војске Републике Српске (ВРС) у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић је истакао да је ово спомен-обиљежје још један додатак култури сјећања.

,,Њиме се доприноси чувању од заборава на оне који су слободу и опстанак на овим просторима платили властитим животима„, рекао је Савановић.

Савановић се захвалио начелнику општине Зденку Сакану и његовом замјенику Младену Тривуновићу, који су дали велики допринос у изградњи спомен-плоче.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да пали борци не смију бити заборављени, јер су своје животе дали за отаџбину.

,,Ова спомен-плоча има велики историјски значај и остаје као свједочанство будућим генерацијама о несебичној жртви ових људи за одбрану свог народа„, навео је Сакан.

Парастос погинулим борцима мјесне заједнице Шипраге, чија се имена налазе на спомен-плочи, служили су протонамјесник парохије шипрашко-грабовачке Божидар Куртиновић и протојереј Станоја Зељковић, а вијенце на спомен-плочу положиле су делегације општине Котор Варош, општинске Борачке организације и породице погинулих бораца.