Откривене прве количине угља

Привредно друштво „Еко повер“ са сједиштем у Котор Варош је након добијања концесије од Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске ангажовало предузеће „Романија коп“ из Хан Пијеска за извођење припремних радова у циљу отварања и разраде површинског копа рудника Масловаре.
По ријечима директора „Романија копа“ Новак Максимовић је рекао, радови на отварању површинског копа теку по плану. На извођењу припремних радова ангажоване су три машине и десетак радника. У току радова на скидању хумуса откривен је слој угља.

„Захваљујући повољним временским приликама до сада је ископано око четири хиљаде тона угља. У току су припреме за испоруку првих количина угља фирми „Сисцам сода“ Лукавац „ , рекао је Максимовић.
У току извођења радова откривене су остаци рударских колица и вагонета. Откривена је и заостала авионска бомба њемачке производње из другог свјетског рата коју су неутралисали чланови тима за уништавање неекслодираних убојитих средстава Републичке управе цивилне заштите. Д.К.