Отварањем изложбе слика и скулптура и музејске поставке настављено Которварошко културно љето

Данас је у галеријском простору кино дворане отворена изложба слика и скулптура которварошког сликара и вајара Ђурађа Станковића који је изложио дио свог сликарског и вајарског опуса.

Изложио сам неколико експоната из различитих периода мог стваралачког рада. Током деценија задржао сам свој умјетнички израз, што сматрам најбитнијим. Што се тиче слика водио сам се са тим да покажем једно умијеће за боју, креативност и нешто што се дуго времена крило у мојој глави, преточим на сликарско платно“, рекао је Станковић.

У галеријском простору отворена је и музејска поставка посвећена которварошком дјечијем писцу и пјеснику Адвану Хозићу, на којој ће посјетиоци моћи да виде дио књижевних дјела овог пјесника, као и личне предмете, оригиналне рукописе, књижевне и друштвене награде и слике из живота овог которварошког умјетника.

Изложбу и музејску поставку је отворио директор ЈУ „Центар за културу спорт и информисање“ Котор Варош, Драган Зељковић.

Ова изложба слика и скулптура као и музејска поставка су само дио активности у оквиру Которварошког културног љета које траје већ два мјесеца у организацији Центра. Позивам све Которварошане да посјете нашу галерију и уживају у врхунским сликарским и вајарским радовима, те да се кроз музејску поставку упознају са дијелом и ликом нашег дјечијег пјесника и писца“, истакао је Зељковић.

Сви которварошки љубитељи умјетности моћи ће у овој изложби уживати сваким радним даном од 19 до 21 час, све до 26. августа.

DSC04585DSC04589DSC04588