Отворена изложба слика Горана Чупића

Изложба слика Горана Чупића из Котор Вароша, коју чини 19 слика рађених у техници акрил на платну, отворена је вечерас у галеријском простору кино сале.

Директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисањ“ Драган Зељковић рекао је да је изложба резултат дугогодишње сарадње са Чупићем.

„Он је прошле године испред Центра био организатор Ликовне колоније „Луке 2018″, кад смо имали прилику да детаљније упознамо његов рад. Надамо се да ће наша сарадња бити настављена“, рекао је Зељковић.

Чупић је истакао да су изложена дјела резултат богате сликарске продукције.

„То су слике у којима ја преиспитуњем своје личне и унутрашњие емоција. Апсолутно елиминишем фабуларну причу и елементе и претачем то кроз боју и емоцију на платну“, рекао је Чупић.

Филип Перишић који је припремио пропратни текст за изложбу наводи да је Чупић у серији слика изабрао мотив пејзажа, мртве природе и портерет којим представља револуцију посматрања, гледања и виђења.

„У изложеним сликама сабрана је сва искреност, енергија и непосредност Чупићевог живљења и његовог поимања умjетности. Он храбро иступа у јавност сликар који за собом има веома богату сликарску продукцију, под оштрим оком критике он се упушта у фигуративно и експресивно сликарство са прожимањем апстрактног експериментисања. Лакоћа којом настају умјетникове колористичке слике свједоче о студиозном искуству и марљивом проучавању пејзажа, мртве природе и портрета. За њега природна брзина и лакоћа наношења густе бој, звонког колорита, уз јасна колористичка рјешења, настала готово у даху задржава почетну свјежину скице“ рекао је Перишић.

Перишић је додао да „гледајући Чупићев  богат опус, окићен са сеоским мотивом, јасно је да је сликар изградио препознатљив рукопис и да његов поетски израз има велики број поштоваоца. Тражећи задовољство он сам води дијалог са сликарством и умјетношћу у константној борби са бјелином платна, гдје сваки његов потез остави дио његове истинске лакоће и смирености. Код  њега слика постаје потпуна фасцинација. Она је реална, и дио његових снених визија, гдје је финални продукт идеална креација записа природе, сједињена са сликаревом емоцијом.“

„Горан Чупић је потврдио да су богаство и неисцрпна стваралачка енергија, сасвим довољни да отворе врата иза који ће се  изабраним, указати мали дио живота“ закључио је Перишић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан приликом отворања изложбе рекао је да се Горан Чупић овом изложбом афирмисао као искусан сликар, те се придружио друштву врхунских поштоваоца ликовне ујметности

Изложба ће бити отворена до 25. априла од 18 до 21 час.

У прилог Вам достављамо 15 изложених слика.