Отворена изложба слика которварошких умјетника

Поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла вечерас је у галеријском простору кино-сале отворена изложба слика, на којој је 36 умјетничких дјела представило 19 которварошких умјетника.

Своја умјетничка дјела публици су представили сликари: Горан Чупић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Горјана Буквић, Ријалда Алић, Бранко Русмир, Санела Поповић, Теодора Јурић, Сања Маљак, Ивана Јурић, Нина Драгољевић, Јелена Јурић, Марија Тодоровић, Жељка Нарић, Анастасиа Станић, Маријана Тепић, Ана Ђекановић, Бранкица Каламанда и Ана Каламанда.

Изложбу је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да је циљ ове манифестације афирмација и представљање стваралаштва которварошких умјетника.

,,Овакве манифестације у великој мјери доприносе побољшању културног живота општине Котор Варош. Већ седму годину се дружимо са нашим ликовним ствараоцима и нема сумње да ће општина ову манифестацију подржати и у наредном периоду“, нагласио је Сакан.

Дипломирани умјетник Горан Чупић је, након Ликовне колоније, поново окупио све которварошке умјетнике на једном мјесту.

,,Поносан сам због чињенице да смо се сви окупили на једном мјесту, као и публика која је препознала ово што ми радимо. Љубитеље умјетности овакве ствари вежу и слике су аутентичне, доживљене душом умјетника“, поручио је Чупић.

Организатори изложбе слика, која ће бити отворена за све посјетиоце до 26. априла у периоду од 17 до 20 часова, су општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање.