Отворена изложба слика которварошких умјетника

Поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла вечерас је у галеријском простору кино-сале отворена изложба слика, на којој је 31 умјетничко дјело представило 19 которварошких умјетника.

Своја умјетничка дјела публици су представили сликари: Горан Чупић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Ђурађ Станковић, Горјана Буквић, Ана Борић, Ријалда Алић, Бранко Русмир, Санела Поповић, Дајана Недић, Теодора Јурић, Сања Маљак, Ивана Јурић, Нина Драгољевић, Јелена Јурић, Марија Тодоровић, Жељка Нарић, Елеонора Кузмић и Екатарина Ивановић.

Изложбу је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да је циљ ове манифестације афирмација и представљање стваралаштва которварошких умјетника.

Овакве манифестације у великој мјери доприносе побољшању културног живота општине Котор Варош“, нагласио је Сакан.

Дипломирани умјетник Горан Чупић је, након Ликовне колоније, поново окупио све которварошке умјетнике на једном мјесту.

,,Поносан сам због чињенице да смо се сви окупили на једном мјесту, као и публика која је препознала ово што ми радимо. Љубитеље умјетности овакве ствари вежу и слике су аутентичне, доживљене душом умјетника“, поручио је Чупић.

Организатори изложбе слика, која ће бити отворена за све посјетиоце до 29. априла у периоду од 17 до 20 часова, су општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање.