Отворена изложба умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства

Данас је у организацији которварошког Центра за културу, спорт и информисање отворена “Изложбу умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства“.

Преко 15 умјетника и колекционара из Котор Вароша представило је своје радове и колекције.

Которварошани ће од данас сваким радним даном од 9 до 20, а викендом од 9 до 12 часова моћи погледати ручно рађене предмете, накит, слике, а ту су и  предмети колекционара који доносе прегршт занимљивих прича из прошлости.

Директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“,Драган Зељковић захвалио се свим учесницима који су изложили своје радове.

„ Посјетиоци ће од данас моћи видјети, књиге, умјетничке слике и графике, ручно рађене ћилиме, народне ношње  и још много других старинских и уникатних предмета. Сви они који у наредном периоду посјете ову изложбу моћи ће да се едукују и размјене искуства о бављењу овом врстом хобија, као и да упознају значај ове манифестације у стварању приватних колекција предмета из наше историје. На тај начин ова и сличне манифестације, између осталог, помажу очувању  културног и умјетничког блага нашег краја“, нагласио је Зељковић.

Ова манифестација је  и  купопродајног карактера.