Пакетићи за 140 малишана из Масловара

Удружење грађана „Буђење“ из Масловара обрадовало је 140 малишана са подручја ове мјесне заједнице новогодишњим пакетићима.


Наиме, за дјецу до 10 година организован културно-забавни програм, као и радионице на којима су малишани научили много тога и забавили се.

„Не постоји љепши звук од дјечје граје, нити већа награда од дјечјег осмијеха! Ми смо овом акцијом у Масловарама доживјели ерупцију среће и мноштво дјечјих осмијеха, на чему смо веома захвални“, казали су за „Независне новине“ из овог удружења.

Програм су употпунили Дједа Мраз и његов помоћник Трапавко, који су извели представу у којој су учествовали и сви малишани, али и њихови родитељи.

Како су додали, ништа од овог не би било могуће да њихову идеју нису подржали спонзори.

„Желимо да захвалимо нашим спонзорима који су помогли ову акцију, првенствено Мјесној заједници Масловаре. Хвала и Бојани Јотановић која је осмислила и водила све радионице и уљепшала дан дјеци. Такође, посебну захвалност дугујемо фондацији „Крајина за Српску“, наводе из овог удружења.

Како истичу, веома су поносни што су успјели да окупе оволико дјеце и родитеља, те се надају да ће сљедеће године бити још више дјеце.

Наиме, своје одушевљење овом акцијом нису крили ни родитељи.

„Ово је први пут да се у нашем мјесту организује оваква акција. Веома нам је драго да је неко покренуо нешто овако, те на овај начин желим да захвалим организаторима што мисле на наше малишане“, казао је један од родитеља.

Из удружења истичу да су ову акцију организовали вођени идејом да љубав и доброта никад нису узалуд дати, јер су благослов за оне које их примају, али и за оне који их дају.

(Дијана Петрушић, Независне новине)