Пакетићи за породице са четверо и више дјеце

Општина Котор Варош у сарадњи са Удружењем породица са четверо и више дјеце „Матица“ обезбиједило је новогодишње пакетиће за петнаест дјеце из вишечланих породица.

Из Удружења истичу да је овај пројекат веома значајан за породице и дјецу јер је знак да нису сами и да постоје они који сматрају да су дјеца важна инвестиција у будућност.

„У недостатку адекватног одговора надлежних институција према свим питањима која се тичу породице, и док чекају системска рјешења важно је имати овакву подршку за дјечију радост“, истакао је предсједник Удружења „Матица“ Бранислав Жупљанин и захвалио се начелнику општине Зденку Сакану на подршци.

Начелник Сакан је рекао да ће општинска управа у оквиру својих могућности подржати рад овог Удружења, јер су дјеца највећа радост.

„Отворен сам за рјешавање проблема вишечланих породица и настојаћу да у оној мјери у којој то буде могуће помогнемо родитељима и њиховим потомцима“, додао је Сакан.

Из Удружења „Матица“ су се захвалили и хуманитарној организацији „Ворлд вижн“, која је донирала информатичку опрему за њихове просторије.