Петровић предсједник општинског одбора Организације старјешина ВРС

Александар Саша Петровић изабран је синоћ на Изборној скупштини за предсједника општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске /ОСТА ВРС/ Котор Варош, док је за потпредсједника изабран Гојко Ескић.

Петровић је за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата био најмлађи мајор Војске Републике Српске као командант Другог батаљона 22. Пјешадијске бригаде ВРС.

„Република Српска је наша светиња и као што смо је са поносом одбранили у рату данас имамо обавезу да је сачувамо у миру. Наша основна улога ће бити управо јачање свих борачких категорија, те патриотизма и слободарских традиција српског народа и Војске РС, са тежиштем на очувању лика и части српског старјешине и војника“, истакао је Петровић.

 

У предсједништво Општинског одбора су изабрани још Гојко Вученовић, Живко Нарић, Драгољуб Микић, Зоран Крагић и Небојша Гајић.

За предсједника Скупштине општинског одбора ОСТА ВРС изабран је Рајко Понорац, док је његов замјеник Гојко Вученовић.

Потпредсједник Организације Слободан Жупљанин рекао је да је та организација прва која поручује да не смију бити доведени у питање тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његова највећа вриједност – Република Српска.

„Међу кључним циљевима ове организације је подршка институцијама власти Републике Српске и свим другим друштвеним снагама на заштити дејтонске позиције Републике Српске и супротстављању свим облицима њеног угрожавања“, нагласио је Жупљанин.

Предсједник Организације Милован Милутиновић је честитао изабраном предсједнику општинског одбора и подсјетио дас у до сада формирана четири регионална одбора у Бањалуци, Бијељини, Приједору и Добоју, а да ће до краја године бити формирани одбори у Источном Сарајеву и Требињу.

„Поштујемо туђе, али не смијемо се стидити да кажемо да волимо Републику Српску, јасно се позиционирајући као патриоте којима је стало до очувања вјековних огњишта“, закључио је Милутиновић.