Пјесникиња Борица Перишић – Ђекановић представила збирку у дијаспори

Након промоције у Котор Варошу, пјесникиња Борица Перишић-Ђекановић из Грабовице на привременом раду у Њемачкој представила је своју другу збирку љубавне поезије „Укус зреле малине“ у дијаспори.

Домаћин промоције био је Конзулат Републике Србије у Штутгарту. О збирци су говорили потпредсједник Главног одбора СПКД “Просвјета“ РС Филип Перишић и рецензент професор Адријана Јоксимовић.

Члан удружења књижевника „Радник“ – пјесник у дијаспори Деса Буразор Асланиду је читала изводе рецензија професора Емине Ђубо и Даре Стојиљковић.

Након Штуттгарта збирка је представљена и у швајцарском граду Базелу, гдје је промоцију организовало Културно умјетничко друштво „Кикац“.

Филип Перишић је истакао да је збирка „Укус зреле малине“ наишла на велику подршку бројних раднкка на привремениом раду у оба града и да представљање збирке наше пјесникиње има велики значај за промоцију културе которварошког краја.

– Након сређених утисака веома сам задовољна са представљањем збирке у Штутгарту и Базелу. Посебно ме радује што су четири пјесме из моје прве збирке „Кад траве замиришу“ ушле у Антологију српског пјесништва за дјецу у дијаспори – рекла је Борица.

Д.Керезовић