Пјесникиња поклонила књиге библиотеци

Пјесникиња из Грабовице код Котор Вароша Борица Перишић Ђекановић, која живи и ствара  у Стутгарту, приликом посјете которварошкој Народној библиотеци поклонила је јуче своје двије збирке и Антологију савременог стваралаштва за дјецу српских писаца у расејању, аутора Љубише Симића и Александра Чотрића.

Предаји књига Народној библиотеци присуствовали су Филип Перишић, подпредсједник Главног одбора  СПКД „Просвјета“ Републике Српске и проф. Др. Остоја Ђукић.

По ријечима Перишића, Борица је прву збирку пјесама „Кад траве замиришу“ издала 2012, а књигу „Укус зреле малине“ 2015. године. Члан је Клуба књижевника УРПУТ из  Штутгарта.

Проф. др Остоја Ђукић је истакао да  заступљеност са четири пјесме у првој Антологији у расејању значи да се ради о афирмисаној пјесникињи, што представља  велики културни значај за которварошку културну средину.

На поклоњеним књигама пјесникињи се захвалио директор Народне библиотеке Вукан Бјелић и пожелио јој у наредном периоду успјешан наставак књижевног стваралаштва.

У овој средини сам завршила средњу школу. Књиге сам поклонила которварошкој Библиотеци у знак захвалности  за остварену сарадњу  и промоцију  моје прве збирке „Кад траве замиришу“, истакла је  Борица Перишић Ђекановић. Д.К.