Пјесникиња Тијана Тепић на пријему код начелника Вучановића

Начелник општине Kотор Варош Далибор Вучановић организовао је данас пријем за младу пјесникињу Тијану Тепић, која је недавно промовисала збирку пјесама под називом „Једна суза и загрљај свијету“.

Начелник Вучановић је похвалио рад младе которварошке пјесникиње која доприноси афирмацији општине.

Увијек сам подржавао таленте у свим областима умјетности, а Тијана осим поезије показује склоности ка глуми, свирању клавира и истраживачком роњењу, што је сврстава у ред изузетно перспективних умјетница“, рекао је Вучановић.

Тепићева је ову збирку поезије писала од своје девете године. У збирци пјесама  „Једна суза и загрљај свијету“, коју је Тепићева већ промовисала у Народној библиотеци  у Челинцу и у Специјалној библиотеци за слијепа и слабовида лица Републике Српске у Бањалуци, су и награђене поеме са разних литерарних конкурса. Одличан је ученик трећег разреда бањалучке Гимназије и члан Студија „Јазавац“.

Одрасла сам у Kотор Варошу и много ми значи подршка начелника општине, јер планирам да наставим са писањем пјесама“, рекла је Тепићева.

Према њеним ријечима велику улогу у њеном пјесничком и глумачком напредовању имали су рецензент књиге Момчило Спасојевић и глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић.

tijana tepic (1)

Извор: СРНА