Планинарско друштво „Механизам“ огранизује „Видовдански успон на Маглић“

Планинарско друштво „Механизам“ Котор Варош позива чланове и пријатеље друштва на пл. акцију „Видовдански успон на Маглић“ од 13.7-15.7.2018.

План акције:

13.07.- петак
Окупљање планинара на станици код православне цркве у Котор Варошу у 3:30ч. Након прегледа опреме и докумената, полазак на пут у 4:00ч.
Долазак у Фочу у 10: 00ч, набавка намирница и разгледање града до 11: 30ч а онда следи полазак ка Тјентишту и купање на отвореном базену. Полазак за Пијевор је у 15: 00ч где стижемо у 16: 00ч, затим са свом опремом крећемо ка Трновачком језеру, где смо око 18: 30ч. Следи постављање кампа и вечера.

14.07.- субота
Буђење у 5: 30ч и припреме за полазак на стазу. На стазу крећемо у 6: 00ч. На врх стижемо у 10: 00ч. На самом врху се задржавамо до 11: 00ч а у кампу смо 15: 00ч. Остатак дана је предвиђен за слободне активности (купање и дружење у кампу) и обилазак оближњих катуна.

15.07.- недјеља
Након устајања и спремања кампа следи полазак за Пријевор који је предвиђен за 8: 00ч. У Фочу долазимо у 13: 00ч, купање на фочанским базенима (Аква парк „Ушће“) до 15: 00ч а затим повратак за Котор Варош где стижемо око 22: 00ч.

*ПОТРЕБНА ОПРЕМА:
Ранац транспортни ( 65 – 85 л) са заштитом од влаге, мали ранац, гојзерице, гамашне, шатор, врећа, подметач, хлаче, јакна, пресвлака, кабаница, дукс, тренерка, папуче, купаће, фото апарат, лична карта, пл. књижица, чеона лампа, заштитна крема, наочале и качкет.
Храна за 3 дана, воду допуњавамо на Трновачком језеру!

Пријаве и уплате су до сриједе (11.07.) до 19:00ч, тј. на састанку друштва. Цијена акције је 60км, у цијену су урачунати трошкови превоза и организације акције. Додатни трошкови као што су улаз у НП, базени, и такса на језеру не улазе у наведену цијену.

* Сваки учесник акције је дужан да се придржава плана кретања и да поштује одлуке водича
* У сличајевима када неповољне временске прилике могу утицати на изводљивост или безбиједност акције, датум њеног одржавања може бити помјерен, односно прилагођен обавезама водича као и временским приликама
* У случају промијене датума, водич акције је дужан да у што краћем временском року од донијете одлуке о томе обавијести учеснике, при чему они имају право да откажу своје учешће, уз рефундацију цијелог уплаћеног износа
* Отказивање учешћа од стране учесника у року од 24h прије почетка излета сматра се као учешће на акцији, што укључује уплату исте, а у случају када је уплата извршена не подразумијева поврат новца
* Свако лице на акцији учествује на властиту одговорност, а малољетна лица могу учествовати у акцији искључиво у пратњи родитеља или особе којој је родитељ дао писмену сагласност за бригу о малољетном лицу током акције, при чему та особа преузима одговорност за њихову безбиједност.

Број мјеста је ограничен на 9 или у случају више пријављених иде се на варијанту минимално 14 мјеста. Обавезно посједовање планинарске књижице и маркице ПСРС, те важећих путних исправа.
Друштво посједује одређени дио опреме која ће бити распоређена равномјерно на све учеснике акције.
За све додатне информације контактирајте бр. 065-630-578 (Петар) и 065 816 185 (Владислав).