Пливачи данас на љекарском прегледу

Пливање за Часни богојављенски крст у Котор Варошу изазива огромно интересовање, а данас ће 20 пријављених пливача обавити љекарски преглед у Дому здравља „Свети Пантелејмон“.

За Богојављенски крст ће пливати само најхрабрији и најспремнији, а након љекарског прегледа ће бити познат тачан број учесника. Организатори поручују да пријаве трају још данас, а сутра у јутарњим часовима списак пливача биће прослијеђен Дому здравља „Свети Пантелејмон“.

„Доктор Каламанда ће у периоду од 10.00 до 16.00 часова обавити општи преглед свих учесника, јер ова манифестација није само приказ снаге духа, већ и тијела“, истакли су у Организационом одбору ове манифестације и посебно се захвалили директору которварошког Дома здравља Владимиру Бибићу.

Колики је значај овог догађаја најбоље показује и велико интересовање Которварошана, што је доказ да добро организоване манифестације приликом вјерских празника изазивају велику пажњу.

„Богојављење је један од петнаест празника Српске православне цркве и зато позивам све Которварошане да дођу и виде одважне људе које ни хладна вода, ни вријеме не могу поколебати у намјери да пливају за Часни крст“, рекао је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Прошлогодишњи побједник пливања за Часни крст Борислав Богданић истиче да се уз снагу вјере све може издржати.

„Ова манифестација има вјерски карактер и сви који уђу тај дан у ријеку Врбању су побједници, јер је у питању витештво и спортски дух, а не такмичење“, рекао је Богданић.

Учесник који буде први допливао до Часног крста добија златни дукат, дар Душка Чолића, умјетничку слику Бранка Русмира, ручни сат колекционара часовника из Товладића Душана Станића и поклон бутика „Лагуна“, а поред тога обезбијеђени су поклони за најстаријег и најмлађег учесника које дарују продавница бијеле технике „Зеус“ и бутик „Лагуна“, као и посебно урађене мајице за све учеснике у знак сјећања на поменути догађај.

„Као покровитељ ове манифестације желим да честитам свим пријављеним учесницима на смјелости и храбрости да пливају на овај велики хришћански празник“, нагласио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Предузећа „Квимпекс“ и „Дермал“ су за све посјетиоце обезбиједили топло послужење (кувано вино и ракија).

Овогодишње пливање за свети Богојављенски крст почиње у 11 часова и 45 минута.

Прије тога у 09.00 часова у храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу биће одржана света литургија.