Почасни конзул Аустрије у посјети општини Котор Варош

Почасни конзул Аустрије у БиХ Јерг Хофрајтер боравио је јуче општини Котор Варош и том приликом разговарао са начелником општине Зденком Саканом и његовим сарадницима о могућностима санације старе Аустроугарске школе и набавци нове цистерне за Територијалну ватрогасну јединицу.

Сакан је упознао Хофрајтера о привредним кретањима на подручју општине и развојним могућностима и потенцијалима у области туризма, културе и спорта, са нагласком на реализацију одређених пројеката на обострано задовољство.

„Разговарали смо о могућностима сарадње и оно што ме радује је конструктиван приступ господина Хофрајтера и његова опредијељеност да заједничким снагама унаприједимо и побољшамо живот наших суграђана, уз одговарајући ангажман привредника и људи добре воље из Аустрије“, истакао је Сакан.

Конзул Хофрајтер није крио задовољство природним потенцијалима општине Котор Варош и чињеницом да се у овој локалној заједници осјети привредни успон.

Он је најавио нови долазак у априлу заједно са амбасадором Аустрије у БиХ и том приликом ће бити дефинисани приоритети у погледу реализације заједничких пројеката на подручју општине Котор Варош.