Почела подјела уџбеника основцима у Котор Варошу

Представници Града Бањалука данас су подијелили 20 комплета уџбеника за дјецу од петог до деветог разреда у Котор Варошу, а које су вратили бањалучки основци.

Преостале бесплатне комплете књига которварошким основцима подијелиће Основна школа „Свети Сава“, а подјела почиње од 1. септембра.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је ђацима пожелио срећну и успјешну нову школску годину, те је поручио да је ово за градску администрацију један од најљепших дана.

„Желимо да покажемо да је Бањалука одговорна као највећи град Српске према цијелој Српској. Симбол свега онога што ми радимо огледа се кроз нашу дјецу и наше основце, кроз наше најмлађе. У све школе смо донијели пакете уџбеника. То смо урадили јуче у Језеру, Шипову и Кнежеву, а данас у Котор Варошу, Челинцу и Теслићу“, истакао је Станивуковић.

Он је нагласио да је Котор Варош једна од најразвијенијих општина у Републици Српској и да је локална управа у потпуности подржаала ову акцију.

„Ова локална заједница је примјер свима у Републици Српској, јер са једнаком пажњом и посвећеношћу дочекује и мене као градоначелника Бањалуке и руководство Републике Српске, јер знају шта спада у домен политике а шта је од интереса за грађане“, поручио је Станивуковић и додао да је сарадња са руководством општине Котор Варош у областима образовања, културе, спорта, привреде и инфраструктуре на високом нивоу.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан се захвалио граду Бањалуци на подјели бесплатних уџбеника.

„Рачунајући да путем ресорног министарства ученици од првог до четвртог разреда имају бесплатне уџбенике, и уз овај поклон града Бањалука, можемо рећи да сви основци имају бесплатне књиге. Настојаћемо у будућности да нашу сарадњу подигнемо на још већи ниво“, закључио је Сакан.