Почела са радом нова лабораторија у которварошком Дому здравља

Нова лабораторија, која је у протеклим мјесецима реновирана, почела је са радом у Дому здравља „Свети Пантелејмон“ Котор Варош.

Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић каже да су реновирање и опремање лабораторије обавили у сарадњи са Владом РС, која је договорена приликом прошлогодишње посјете Котор Варошу тадашње премијерке Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије.

– Уз помоћ Владе РС лабораторија је у потпуности адаптирана, што подразумијева комплетне грађевинске радове. Дом здравља је из властитих средстава купио комплет нову опрему и апарате. Захваљујући овој инвестицији у будућности ћемо имати већу понуду анализа, а нови апарати су гаранција квалитета налаза – рекао је Бибић.

Дом здравља, према његовим ријечима, наставиће континуитет занављања опреме и објеката.

– Послије инвестиције у лабораторију радићемо на адаптацији Гинекологије која је смјештена у дотрајалом објекту, а исто важи и за опрему. Од седамдесетих година прошлог вијека када је грађен објекат Дома здравља није било озбиљнијих улагања – рекао је Бибић.

Он је посебно нагласио да инвестиције реализују без кредитних задужења и да упркос великим улагањима све обавезе према запосленима и држави измирују на вријеме.