Почели радови на изградњи водовода према Читлуку

– Радници предузећа „Декол“ из Котор Вароша почели су са радовима на реализацији пројекта „Проширење примарне водоводне мреже Град – Забрђе – Шибови“ у вриједности од 110.000 КМ.

Општина Котор Варош је аплицирала на Јавни конкурс за додјељивање средстава за суфинансирање програма и пројеката из области заштите животне средине, енергетске ефикасности и обновњивих извора, на основу чега је Фонд за заштиту животне средине Републике Српске је обезбиједио 70.000 КМ, док ће општина издвојити 40.000 КМ из буџетских средстава.

Пројектом је предвиђена изградња водовода према насељу Читлук у Мјесној заједници Забрђе у дужини од 5100 метара, која ће омогућити снабдијевање водом 110 домаћинстава.

„Реализацијом овог пројекта биће обезбијеђено снабдијевање водом 440 становника овог краја и око 300 радника у два производна погона предузећа „Сим Техник“, које ће бити прикључено на овај водовод“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је данас заједно са замјеником Младеном Тривуновићем обишао градилиште.

Пројекат „Проширење примарне водоводне мреже Град – Забрђе – Шибови“ биће реализован у три фазе.

У првој фази биће постављен цјевовод од фабрике „Сим Техник“ до раскрснице „Шибови“ у дужини од 700 метара. Након тога услиједиће полагање цјевовода у дужини од 2.600 метара од поменуте раскрснице до насеља Присоје, а затим и до насеља Читлук у дужини од 1.800 метара.

„До сада је укупно инвестирано 200.000 КМ за изградњу водовода према Забрђу, а реализацијом овог пројекта у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине РС биће у потпуности ријешен проблем неадекватног снабдијевања питком водом у мјесној заједници Забрђе“, нагласио је Сакан.

Радови на изградњи водоводне мреже биће окончани до краја јула.