Почело рушење „Жељезаре“

Стари објекат “Жељезара” у Котор Варошу, који већ деценијама представља опасност за пролазнике и ругло, биће срушен у склопу акције општинских власти да уклони све рушевне и дотрајале објекте у градском језгру. Објекат се налази преко пута „Тржнице“

У општини Котор Варош су истакли да је у току акција уклањања низа девастираних и рушевних објеката у главној улици, који већ дуже времена представљају опасност и угрожавају безбједност становништва. Она је почела прошле године када је уклоњен објекат угоститељског објекта “Стари кестен”, прије неколико дана је срушена и стара школа у сутерену зграде општинске администрације, као и угодтитељско објекат „Бобас“ а предвиђено је да буде уклоњен и Житни магацин.

Општина Котор Варош је претходно по службеној дужности покренула наведени поступак и ангажовала вјештаке грађевинско-архитектонске струке, који су за пет објеката у главној улици утврдили да су физички дотрајали, представљају опасност по живот и здравље људи, околне објекте и саобраћај и да њихова реконструкција не може довести до стања за употребу.

Уклањањем ових објеката, како су истскли у општинској управи, отварају се нове визуре у главној градској улици, што ће довести до стварања урбаније структуре градског језгра.