Почео камп младих Црвеног крста у Товладићу

Љетни камп омладине Црвеног крста у Товладићу у којем ће наредних седам дана боравити, учити и дружити се педесет младих, јуче је почео са радом.

Организатор 12. Олимписког кампа Црвеног крста „Бањалука 2016“, је Градска организација Црвеног крста Бањалука, а домаћин Црвени крст Котор Варош.

Поред младих бањалучана, на кампу учествује и десет чланова из которварошког Црвеног крста, млади из Београда, Новог Сада и Црне Горе.

Према ријечима Борислава Брборовића, секретара Општинске организације Црвеног крста Котор Варош, циљ овогодишњег кампа је да полазници стекну нове и усаврше већ стечене компетенције којима ће допринијети индивидуалном усавршавању и раду својих организација, а и функционисању локалне заједнице.

„У наредних седам дана млади ће стицати знања путем низа курсева попут пружања прве помоћи, реалистички приказ повреда и обољења, упознавање са вриједностима покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и анимација“, нагласио је Брборовић.

Камп Црвеног крста „Товладић“ дјелује од 2004. године, власништво је Црвеног крста Котор Варош, а до сада је на истом боравило преко 1000 младих из Европе, Балкана и регије.