Подјела рачунарске опреме за Мјесне заједнице

У оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, заједничког пројекта Владе Швицарске и Владе Шведске, којег проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Котор Варошу ће 1. марта (сриједа) са почетком у 10.00 часова у скупштинској сали бити уручена рачунарска опрема представницима Мјесних заједница које су укључене у овај пројекат.

Више од 125 мјесних заједница у 23 партнерске јединице локалне самоуправе ће од сада моћи пружити квалитетнију и ефикаснију услугу грађанима, захваљујући пакету информатичке опреме у вриједности од око 300.000 КМ.

7 сетова опреме, у којима се налазе: десктоп, монитор, пројектор, платно за пројектор, таблет, мултифункционални штампач, представницима Мјесних заједница уручиће начелник општине Зденко Сакан.

Главни циљ пројекта “Јачање улоге МЗ у БиХ” је допринијети квалитетнијем животу грађана кроз веће демократско учешће и одговорност према јавности, кроз унапређење услуга на нивоу мјесне заједнице, инфраструктуру, те укључивање социјално искључених категорија.

Као средства остварења овог циља одабрани су подстицаји локалном развоју који ће предводити заједница, те ревитализација локалне власти у мјесним заједницама као нивоу гдје је власт најближа грађанима и њиховим организацијама које су на услузи заједницама, уз могућност стварног учешћа и проведбе.

 

Извор: opstinakotorvaros.com