Подржите хуманитарну акцију “Хуманих 313”

Двојица бициклиста из Бања Луке, Миодраг Гарача и Никица Атлагић, осмислили су серију вожњи хуманитарног карактера, с концептом “фигуративне продаје километара”.

Ускоро ће да возе прву од неколико планираних вожњи, на рути дужине 313 км.

“Стицајем околности, проводимо много времена возећи се по региону и трудимо се да својим ангажманом у стварном животу, а поготово објавама на друштвеним мрежама, афирмишемо људе на здрав живот, али и да промовишемо природне љепоте и туристичке дестинације, којих нам дефинитивно не мањка” – започео је причу Миодраг.

“Миодраг је својеврстан рекордер БИХ у пређеним километрима протекле сезоне, с преко 20 хиљада километара “у ногама”, док сам ја у протеклим годинама имао неколико истакнутих ултрамаратонских вожњи. Већ дуже вријеме желимо да искористимо тај публицитет у друштвено-корисне сврхе. Недавно смо веома успјешном “пилот вожњом” обезбиједили мању донацију јавној кухињи “Оброк љубави”, што нам је дало додатну мотивацију за пројекат и акцију о којој је овђе ријеч.” – објаснио нам је Никица.

Kако сазнајемо, вожња ће се одвијати на релацији Бања Лука – Челинац – Kотор Варош – Теслић – Јелах – Добој – Модрича – Оџак – Брод – Дервента – Прњавор – Бања Лука, дакле кроз чак једанаест Општина у Републици Српској и два кантона Федерације Босне и Херцеговине, у укупној дужини од 313 км. Kилометре можете “купити” тако што ћете извршити донацију било којој хуманитарној акцији или организацији, по принципу 1 км = 1 KМ. То ће вас поставити на мапу руте вожње, што може бити практично у промотивне сврхе, поготово правним лицима.

Ток вожње ће бити могуће пратити уживо преко ГПС праћења, а сви заинтересовани ће моћи и виртуелно присуствовати вожњи, уз редовне извјештаје на друштвеним мрежама Инстаграм и Фејзбук.

Kако би се захвалили донаторима, Миодраг и Никица су пронашли и спонзоре, који ће обезбиједили симболичне награде за физичка лица – донаторе.

Све информације о самој вожњи, значају и начину донирања, као и “куповини километара” и учешћу у наградној игри, можете пронаћи на страници посвећеној овој акцији-

Момци се надају да ће скренути пажњу и подићи свијест јавности о значају донирања, али и обезбиједити финансијске и робне донације различитим појединцима и организацијама којима је таква помоћ веома потребна и желимо им сву срећу у тој намери!